7 идеи за облицовки с бял мрамор

7 идеи за облицовки с бял мрамор
Белият мрамор е един от най-нежните и елегантни материали за вътрешни и външни облицовки.

Споделете тази статия

Белият мрамор е един от най-нежните и елегантни материали, използвани за облицовки интериорния дизайн и архитектурата. Това се дължи на семплата визия и красотата на материала, която го прави подходящ за комбиниране с всеки стил.

Красивият бял мрамор притежава множество предимства. Той е здрав и издръжлив на вода, влага, променливи температури, сурови природни условия и т.н., което го прави идеален за създаването на разнообразни облицовки и декорации.

В тази статия ще Ви представим някои от основните приложения на мраморните камъни и ще Ви дадем интересни идеи за интериорни и екстериорни облицовки.

Мраморни подове

За създаване на красиви настилки се използва бял мрамор, тъй като той се комбинира лесно и придава елегантна визия на помещението. Мраморните подове символизират изтънченост, устойчивост и лукс.

Белите подови настилки придават простор и светлина на пространството. Техният светъл цвят и изчистена визия ги правят подходящи за съчетаване с различните интериорни стилове. Идеално допълнение са към съвременен, минималистичен, класически, скандинавски и средиземноморски дизайн. Освен това, се съчетават прекрасно с различни видове и цветове мебели и декоративни елементи.

Белият мрамор за под е издръжлив и устойчив, дори когато е подложен на силна ежедневна употреба. Единствените изисквания за запазване на първоначалния външен вид са навременните грижи. С правилната поддръжка, мраморът запазва своя блясък и красота дълги години.

Подовете от бял мрамор предлагат неповторимо излъчване, съчетават в себе си изисканост, елегантност и дълготрайност. Със своята красива и семпла, но изящна визия, те преобразяват всяко помещение.

Облицовки с бял мрамор в интериора

Облицовките с бял мрамор са популярен начин за придаване на изискан вид на интериора на дома, офиса и други видове помещения. Вариантите са декориране на вътрешното пространство на сградите са много и разнообразни.

Плочките бял мрамор са идеални за облицоване на вътрешни стени. Особено популярни са за всекидневни, кухни, стълбища, входове и коридори.  Тази техника придава усещане за свежест и простор, като визуално увеличава размерите на пространството, в което се намира.

Предпочитан вариант за облицовка с мрамор е поставянето му по цялата стена, например зад телевизора в хола, леглото в спалнята и т.н. Така се привлича вниманието и се придава един основен акцент в стаята.

Друга идея за използване на бял мрамор в интериора е облицоването на кухненската ниша с мрамор. Този похват добавя изискан и модерен вид на кухнята.

Белият мрамор е предпочитан материал за облицовка на входове, коридори и стълбища, заради неговата издръжливост и трайност. Този естествен материал придава допълнителен декоративен акцент в съответните помещения като създава усещане за стил и лукс още с влизането в нашия дом.

Мраморните облицовки могат а създадат впечатляващи визуални ефекти в интериорното пространство на дома или офиса. Разнообразите от размери и форми на пазара предоставят възможност за създаване на безброй уникални и неповторими вътрешни облицовки.

Баня с бял мрамор

Банята с бял мрамор е изключително стилна и луксозна. Белият цвят придава изтънчен и светъл външен вид, което помага стаята да изглежда по-светла, просторна и чиста.

Мраморът е естествен материал, устойчив на вода и влага, което го прави идеален за интериора на банята. Той е подходящ за облицовки в различни част на помещението – зад мивката и огледалото, под душа и дори по цялата стена.

Мраморните акценти в банята могат да променят изцяло визуалното пространство. Една идея за разчупване на дизайн на помещението е облицовката на стената зад мивките и огледалото с бял мрамор. Друга идея е поставянето на малки мраморни плочки под душа или зад ваната.

Допълнителен акцент може да се създаде с помощта на LED осветление, което да подчертае  красотата на белия мрамор. Облицовките от камък се поддържат и почистват лесно, макар че има изисквания, например използване на нежни препарати.

Банята с бял мрамор създава усещане за спокойствие, свежест и простор.

Мраморни мозайки

Универсално предложение за облицовки с бял мрамор е създаването на мраморни мозайки – облицовки, изградени изцяло от подредени малки парченца мрамор. Мозайките могат да бъдат в един цвят или разноцветни, като се смесват различни видове камъни.

Всяка мраморна мозайка може да бъде изградена по различен начин. Така се създават разнообразие от дизайни и визуални ефекти. Със своята уникалност и неповторимост, те придават красив и изтънчен вид на всяко помещение.

Въпреки че мраморните мозайки са създадени, използвайки малки парчета мрамор, те запазват основните характеристики на материали – издръжливост и устойчивост. Поддържат се лесно, тъй като не задържат прах и мръсотия по себе си.

Мраморните мозайки с бял мрамор са подходящи за поставяне във вътрешното и външното пространство и добавят стил и завършен вид на сградата.

Камина с мрамор

Камина с мрамор е още една изящна идея за облицовка с красивия материал. Мраморът е пожароустойчив продукт и е подходяща за прилагане в интериорното пространство, тъй като има декоративен характер.

Камината с бяла мрамор изглежда луксозна и подобрява естетиката на стаята, като добавя акцент и визуален фокус. Този вид облицовка се използва основно с декоративни цели и придаване на уют в помещението.

Облицовката на интериорната камина с мрамор се съчетава лесно с различни интериорни стилове и останалите елементи в стаята, създавайки стилна и топла атмосфера за живущите в дома.

Фасадни облицовки с бял мрамор

Белият мрамор често се използва и в архитектурата като фасадна облицовка на сградите. Освен че придава елегантност на постройката, материалът е устойчив и предлага редица ползи за екстериора. В това число влизат издръжливостта и устойчивостта му на природните условия, водата, силното слънце и т.н. Мраморът запазва красивия си външен вид непокътнат дори след години, докато боята, например, се замърсява и износва бързо.

Фасадните облицовки с бял мрамор декорират сградата и я отличават с уникалност, стил и изтънченост сред останалите. Други предимства, които правят външната облицовка с бял мрамор толкова привлекателни, са лесната поддръжка, изолацията и съвременният архитектурен вид.

Басейн от бял мрамор

Естествените камъни, включително мраморът са изключително подходящи за създаване на красиви облицовки на басейни и други водни площи. Това се дължи на тяхната устойчивост на въздействието на влагата, водата и характерните химични явления.

Басейните от бял мрамор изгледат стилно и луксозно. Те придават изтънченост на ландшафтиния дизайн и символизират класа и разкош. Белият цвят на мрамора придава на водата кристално чист цвят, благодарение на светлите си нюанси и способността да отразява светлината.

Белият мрамор има гладка повърхност, която значително улеснява почистването на замърсяванията. Това също допринася за удобството и комфорт при използването на облицования басейн, тъй като не наранява кожата при контакт.

Басейните, облицовани с бял мрамор, безупречно съчетават красота и функционалност. Те имат чиста и семпла визия, която допринася за релаксацията и спокойствието.

Белият мрамор безспорно е един от най-красивите естествени материали, използвани за облицовки. Резултатите, които се получават при облицоването с мрамор, са елегантни и изтънчени, изглеждат стилни и луксозни.

Облицовките с бял мрамор са подходящо декоративно решение както за интериора, така и за екстериора на сградата. Използват се за декор на стаи, фасади и дворни пространства. Комбинират се с всички дизайнерски архитектурни и интериорни стилове и мебели.

Мраморните облицовки в бяло придават свежест, светлина и простор. Те са любима техника за декорация на много интериорни дизайнери и архитекти по целия свят. СТОУН-3 предлага разнообразие от Мрамор – оформени плочки бял мрамор и дялан камък Мрамор глиц.

Прочетете още