Външен Облицовъчен камък

Използването на естествени материали в дома e предпочитана практика в строителството днес. Все повече архитекти залагат в проектите си облицовъчен камък, за да освежат, разчупят и разкрасят екстериора на сградата.

Външен облицовъчен камък

Външни стени

Една от най-често срещаните интериорни решения в дома е облицоването на къщата и външните стени. Това приложение присъства и в старите български къщи.

Облицовката на външни стени на къщата може да бъде в различна форма и размер. Може да се обработи само една стена – цялата или части от нея. Честа практика е облепянето на колоните и основите на дома с външни облицовъчни камъни.

Външната облицовка е символ на издръжливост и надеждност. Тъй като камъните са изключително здрави, облицовката от гнайс на практика е вечна и неразрушима. Камъните задържат топлината и придават допълнителна изолация на дома.

Външен облицовъчен камък

Външни стълби

Друго приложение на външен облицовъчен камък е използването му за „разкрасяване“ на външните стълби на дома.

Гнайсът не само ще промени облика на старите стълби, но ще ги направи по-здрави, издръжливи и безопасни, поради грапавата текстура на камъка, която не позволява подхлъзване.

Входове и огради

Ако вече сте избрали да използвате външни облицовъчни камъни за стълбите пред дома, може да заложите и на облицовка на входа. Това може да се изрази с облицовка на преддверие, веранда, колони или площадка пред входната врата.

Тази облицовка ще придаде допълнителна красота и автентичност на вашия дом.

Друго приложение на камъка е използване му за облицовка на огради, тъй като материала придава усещане за издръжливост, устойчивост и сигурност.

Камъкът за огради трябва да е по-тънък, за да не придава ненужен обем на оградата, но същевременно с това да е як, за да бъде оградата здрава. Външните облицовъчни камъни ще придадат неповторим вид и красив облик на вашата ограда.

Външен облицовъчен камък

Външно огнище

Външен облицовъчен камък

Всяка една камина се изгражда от пожароустойчив материал. Някои залагат на цялостно изграждане от камък, което придава по-старинен облик на камината. Външна камина или огнище не е задължително да са изработени от градежен камък, а е достатъчна само облицовката с гнайс. Външните облицовъчни камъни също не горят и са идеалното решение за камини и огнища.

Барбекю:

Външен облицовъчен камък

Любителите на външните пространства могат да заложат на нашите външни облицовъчни камъни за барбекюто. Така ще направите барбекюто още по-здраво, красиво и устойчиво на природните явления, както и на въздействието на хората. 

Облицовъчния камък може да се комбинира с дърво или друг естествен материал, допълвайки автентичността на барбекюто ви и доближавайки го още повече до природата.

Водни площи

Друго приложение външни облицовъчни камъни е в облепянето на водни площи като басейни и придружаващите ги мокри пространства, фонтан, чешма и т.н. 

Продуктът е водоустойчив, т.е. не се променя при въздействието на водата. Използването му за облицовка на водни площи дава гаранция за издръжливост и надеждност за години напред, но нека не забравяме и красотата на крайният резултат.

Някой от частите на екстериора на дома са идеални за декорация с външен облицовъчен камък. Ако не сте сигурни кой материал е подходящ за вашия обект, свържете се с нас от СТОУН 3 и ние веднага ще дадем професионален съвет.  

Външен облицовъчен камък