Камък за стена

Камъкът за стена има редица приложения, както в екстериора, така и в интериора. През последните няколко години се наблюдава тенденцията за внасяне на естествен камък в дома.

Камък за стена

Акцент във всяка стая:

Камък за стена може да присъства във всяка една стая на дома, за да постави акцент в помещението и преобрази напълно.

Популярно предложение е използване на гнайс във всекидневната. Интериорните дизайнери поставят камък за стената в хола, за да придадат живот и допълнителен ефект и декор на помещението. Обикновено той се поставя на стената зад телевизора и секцията.

Кухнята също е стая, която предразполага залагането на камък в стената. Това се дължи на устойчивостта и издръжливостта му. Естествен камък може да се постави в нишата между шкафовете и рафтовете, на плота или пода.

Гнайс може да се използва и за облицовка на стена в спалното помещение на къщата. Честа практика е с камък да се декорира стената зад рамката на леглото.

Камък за стена

Автентично стълбище:

Друго предложение за използване на естествен камък вкъщи е преобразяване на стълбите. С помощта на гнайс ще създадете оригинално и автентично стълбище.

Естественият камък може да се постави като акцент в коридора или да се позиционира на стената, в непосредствен близост до стълбите.

Интериорна камина:

Камината придава топла и уютна атмосфера, затова често я срещаме във всекидневната или кухнята.

За да обособим огнище вкъщи, обаче, то трябва да бъде обезопасено. За тази цел се използва естествен  камък. Поради факта, че гнайсът е пожароустойчив.  

Има различни предложения и варианти за създаване на интериорна камина вкъщи – тя може да бъда вградена в стената, в колона, в единия ъгъл на стаята и т.н. Независимо от разположението ѝ, около нея трябва да бъде облицовано с камък за стена.

Камък за стена

Баня от камък:

Естественият камък за стена е устойчив и на въздействието на водата. Затова гнайсът намира приложение в банята. Камъкът може да се използва за създаването на голям масивен плот, мивка или за облицовка на стената при душа или зад огледалата.

Камък за стена

Винарска изба:

Едно наистина оригинално и нестандартно приложение на камъка е създаването специално помещение за съхранение на вино – винарска изба. Камъкът има качествата да поддържа перфектни условия за съхранение на алкохола, устойчив на влиянието на годините и придава автентичен и изискан вид на стаята.

Естественият камък за стена е перфектен за декориране и облицоване във всяко помещение вкъщи. Ако не сте сигурни кой материал е подходящ за вашия дом, свържете се с нас от СТОУН 3 и ние веднага ще дадем професионален съвет.

Камък за стена