Камък за стена

Красивият естествен камък за стена има редица приложения, както в екстериора, така и в интериора. През последните използването на камък за стена се превърна в истинска тенденцията както в архитектурата, така и в интериорния дизайн. 

Камък за стена

Камък за вътрешни стени

Камък за стена може да присъства във всяка една стая на дома, поставяйки красив акцент в помещенията. 

Популярно предложение на облицовъчен камък за стена е използване на гнайс във всекидневната. Интериорните дизайнери поставят камък за стена в хола, за да придадат живот и допълнителен ефект и декор на помещението. Най-често той се инсталира на стената зад телевизора и секцията.

Естественият интериорен камък за стена обещава да преобрази всяка стая. Гнайс е предпочитан материал и за кухнята. Това се дължи на устойчивостта и издръжливостта му. Естествен камък за облицовка на стена може да се постави в нишата между шкафовете и рафтовете, на кухненския плот и дори на пода.

Камък гнайс за стена може да се използва и за облицовка на стена в спалното помещение на къщата. Честа практика е с камък да се направи „зидария“ зад рамката на леглото.

В интериорния дизайн все повече присъстват нежни и семпли цветове. Затова най-предпочитаната цветова гама включва сив, черен и бял камък за стена.

Камък за стена

Автентично стълбище с камък за стълби

Друго предложение за използване на естествен камък за вътрешна стена е преобразяване на стълбите. С помощта на плочки от естествен камък ще създадете оригинално и автентично стълбище.

Гнайс камък за стълби може да се постави като акцент в коридора или да се позиционира на стената, в непосредствен близост до стълбището, дори на самите стъпала. За създаване на красиво и оригинално стълбище са нужни качествени плочи от естествен камък за настилка. Предпочитан избор е сив камък за стена. 

Камък за фасади на къщи

Естественият камък е впечатляващ материал за външна облицовка на фасади на къщи. Устойчивостта и природната красота на този продукт го прави идеален за камък за външна стена. 

Естествените камъни за стена са идеални плочи за външна облицовка. Популярен избор са за облицовки на тераси, външни стълби, парапети, колони и т.н.

Естественият камък за стена често се използва за цокли на къщи. Цокъл на къща обикновено се прави в основата на сградата. За да бъде наистина издръжлива тази облицовка се използва специален естествен камък за цокъл. Като облицовъчни плочи за цокъл могат да се използват както оформени, така и неоформени камъни. 

Производителите на гнайс предлагат огромно разнообразие от камък за облицовка на къща и естествени облицовъчни плочи за външни стени. 

Естествен камък за облицовка – 5 идеи за стенен декор

Интериорна камина:

Камината придава топла и уютна атмосфера, затова често я срещаме във всекидневната или кухнята.

За да обособим огнище вкъщи, обаче, то трябва да бъде обезопасено. За тази цел се използва естествен камък за облицовка на стени. Защото гнайсът е пожароустойчив.  

Има различни предложения и варианти за създаване на интериорна камина вкъщи – тя може да бъда вградена в стената, в колона, в единия ъгъл на стаята и т.н. Независимо от разположението ѝ, около нея задължително трябва да бъде облицовано с камък за стена.

Камък за стена

Баня с естествен камък за стена

Естествен камък за стена е устойчив и на въздействието на водата. Затова гнайсът намира приложение в банята. Камъкът може да се използва за създаването на голям масивен плот, мивка или за облицовка на стената при душа или зад огледалата. 

Разнообразието от гнайс на пазара предразполага за създаване на разнообразни интериори. Все по-популярен избор за банята е черен камък за стена. 

Камък за стена

Винарска изба:

Едно наистина оригинално и нестандартно приложение на камъка е създаването специално помещение за съхранение на вино – винарска изба. Камъкът Гнайс има качествата да поддържа перфектни условия за съхранение на алкохола, устойчив на влиянието на годините и придава автентичен и изискан вид на стаята.

Естественият камък за стена е перфектен за декориране и облицоване във всяко помещение вкъщи. Ако не сте сигурни кой материал е подходящ за вашия дом, свържете се с нас от СТОУН 3 и ние веднага ще дадем професионален съвет.

Камък за стена