Тикли за покрив и настилка на добри цени

Гнайсовите тикли са здрави и устойчиви плочки от естествен камък, които съдържат гранит. Откриват се в разнообразие от размери и разцветки. Цветовата гама варира в зависимост от минералния състав на почвата. Каменните плочки имат грапава повърхност и притежават естествена красота.

Тиклите присъстват в строителството на българските възрожденски къщи. Днес плочките гнайс са предпочитан материал с множество приложения в строителството, архитектурата и дизайна.

Тикли за настилка

Грапавата повърхност на тиклите ги прави популярен избор за подови настилки. Това се дължи и на факта, че плочките са издръжливи на ежедневна употреба и устойчиви на природните условия.

Тиклите намират приложение във външното и вътрешното пространство на дома. С тях може да се създадат пътеки, алеи и различни декорации в двора. Подходящи са за поставяне на пясъчна основа, на тревни площи и бетон.

Естествените камъни за настилка са с големи размери и са подходящи за покриване на просторни открити пространства.

Тикли за настилка

Тикли за покрив

Друго приложение на тикли гнайс е използването им за покриви на всякакъв тип сгради и строителство. Това архитектурно решение крие много предимства за дома като сигурност и надеждност.

Покривите с тикли са инвестиция, която ще издържи на природните условия дълги години. Те са здрави, не пропускат вода и не се чупят. Материалът е екологичен, с естествен произход и не вреди на околната среда и хората.

Каменните плочки са оригинално и красиво естетично решение за вашия покрив.

Тикли за покрив

Тикли за облицовка

Тикли естествен камък са подходящи и за облицовка на външни и вътрешни пространства. Честа практика е поставянето им в основата на къщата, с цел създаване на изолация и продължение на гнайсовата настилка.

Каменните тикли могат да се използват за облицоване на стени, огради, барбекюта, камини, зони за отдих в двора, стълби и т.н.

Тикли за облицовка

Реставриране

Тикли за реставриране

Тикли от естествен камък са основна част от възрожденските къщи и затова намират широко приложение в процеса на реставриране на старите български домове. Те се използват за подновяване на покривите и външния облик на сградата, като същевременно спомагат за запазване на автентичния ѝ вид и духа на Възраждането.

Готвене

Тикли за готвене

Едно по-нестандартно приложение на каменните тикли е в готвенето. Това се дължи на факта, че  материалът е устойчив на нагряване и въздействието на огън. Плочата се почиства лесно, нагрява се бавно, но задържа топлината дълго време.

Каменните плочки се използват в камините и огнищата и служат за лесното приготвяне на голямо разнообразие от ястия на бавен огън.